Durata de executie

Durata redusa de interventie pe santier permite realizarea de economii in creditarea constructiei. Durata medie de executie este redusa cu 2 pana la 4 luni in comparatie cu o constructie asa-zis "traditionala"; astfel, pentru etapa ‘la rosu’ nu sunt necesare  mai mult de cateva zile. In plus, etapele secundare pot incepe fara a astepta un timp pentru uscare. Iar o constructie uscata este o constructie sanatoasa !

Izolarea termica si fonica

Constructiile din lemn, in special cele cu structura din lemn, sunt unanim recunoscute pentru performantele lor termice de inalt nivel, gratie conjugarii lemnului utilizat in structura cu izolanti termici performanti care sunt dispusi intre elementele structurii. Aceasta excelenta izolare termica este, in plus, perfect compatibila cu o arhitectura moderna in care intalnim mari suprafete vitrate. Bine izolata termic, casa este in acelasi timp performanta in termeni de acustica, fie ca este vorba de zgomote aeriene sau de impact. Izolantul dispus in perete, intre fiecare montant al structurii, absoarbe zgomotele aeriene, permitand o mare eficacitate acustica si, prin urmare, performante sporite. Pentru zgomotele de impact, solutii foarte performante exista in constructia de lemn, raspunzand astfel reglementarile acustice (NRA) si permitand realizarea de imobile colective si hotele cu plansee din lemn.

Lemnul si timpul

Cele mai vechi constructii din lume sunt cel mai adesea construite din lemn : templele japoneze din sec. al VII-lea, bisericile norvegiene din sec. al XII-lea sau constructiile cu structura lemnoasa din Evul Mediu. In Franta, imobilele ‘colombages’ compun centrele istorice in majoritatea oraselor iar in zonele de campie sau de munte casele cele mai vechi au o structura din lemn : ‘colombages’ in Normandie, Alsace, Bretagne, Aquitane, Paris, grinzi sau lemn rotund in regiunile montane. Oricare ar fi latitudinea sau conditiile climatice, casa din lemn demonstreaza zilnic in lume capacitatea sa de a rezista timpului si intemperiilor.

Avantajele lemnului?